Creatieven.com feliciteert Norbert Vermeer met Mercur Award

AMSTERDAM, 14 december 2009 - Norbert Vermeer heeft de prestigieuze Mercur Award gewonnen in de categorie Art Direction. Zijn restyling van het populair-wetenschappelijke maandblad KIJK, een uitgave van Sanoma Men's Magazines, wordt door de jury "gedurfd, goed gelukt en harmonieus aansluitend op de inhoudelijke formule" genoemd.

Norbert Vermeer werd eerder dit jaar door creatieven.com voorgesteld als art director van KIJK met als belangrijkste opdracht deze restyling. Voor Sanoma Men's Magazines selecteerde creatieven.com Norbert uit haar grote netwerk van art directors.

Het juryrapport is lovend over de restyling: "De artikelen ogen aantrekkelijk. Het magazine is goed hanteerbaar met een typische 'technische' typografie en eigenzinnige stijlelementen: pijlen en rubriekslogo's. Beeld en tekst zijn helder gerangschikt. KIJK komt van ver. Het is een grote stap van 'wat het was', naar het complete magazine van nu".

Toegankelijker

"De bladformule is veranderd, de vormgeving mooi meegegroeid. KIJK is toegankelijker geworden, met een mooie mix aan stijlmiddelen, waarvan vooral de infographics uitblinken."

Norbert mocht zijn award, samen met 'co-piloot' Martijn Blokland, op 10 december jongstleden in ontvangst nemen tijdens de twaalfde editie van het Tijdschriften Gala in Aalsmeer.

"Ontwerpers Norbert Vermeer en Martijn Blokland stuiteren van enthousiasme, redactievergaderingen zijn er niet meer bij door plotselinge jubeluitbarstingen, de marketeers hebben zo'n boost gekregen dat ze de meest geniale acties uit de mouw schudden, de uitgever treedt op als ware KIJK-ambassadeur. En ik krijg als hoofdredacteur die gelukzalige grijns niet van mijn gezicht. De nominatie alleen al was voor KIJK een ware overwinning en een enorm compliment", vertelt hoofdredacteur Vivianne Bendermarcher.

Over Norbert Vermeer

Norbert is een allround grafisch vormgever. Zijn absolute passie ligt bij het maken van bladen. In het verleden werkte hij als freelance art director voor vele uitgevers en omroepbedrijven. Zijn passie is met deze Mercur beloond. Van harte gefeliciteerd, Norbert, met deze prijs, namens het team van creatieven.com.

Een indruk van het werk van Norbert is te vinden op zijn eigen website:
http://www.loxdeluxe.nl

Meer informatie

Voor meer informatie over dit persbericht bel je met Jim van Uden, partner bij creatieven.com. Hij is te bereiken op 020 521 8700.